יום שני, 29 ביולי 2013

דיאטה קיטוגנית - סיכום שבוע שלישי

הקריאה הגבוהה ביותר שלי בשלושת השבועות האחרונים!

לאחר היציאה מקיטוסיס סוף שבוע שעבר (ככל הנראה מעודף חלבונים שאכלתי בחופשה), חזרתי לשגרה והקפדה על כמות החלבונים שאני אוכל.
השגרה והבית עזרו לי לחזור לדרך הישר, והתוצאות מראות לכיוון חיובי. אם אני בקיטוסיס, החיים נראים אחרת!

נעבור מהר לגרפים, עם נקודות לכל גרף וסיכום השבוע בסוף הפוסט:



רמות גלוקוז (סוכרים) בדם - בוקר וערב:



1. אפשר לראות מתי גופי ייצר יותר גלוקוז (ייצור פנימי - אני הרי לא אוכל גלוקוז/פחמימות כלל). בין ימים 12 ל 14 סוף שבוע שעבר, קמתי עם רמות גלוקוז של 106 ו 107 - בדיוק כאשר הייתי בחופשה. ככל הנראה מתהליך הגלוקוניאוגנזה (ייצור גלוקוז מחלבונים בכבד) שהוריד את רמת הקיטוסיס משמעותית.

2. כאשר חזרתי לשגרה - הגבלתי את כמות החלבונים, והעלתי את כמות השומן - התאזנו רמות הסוכר יפה מאוד, בוקר וערב (מיום 15 והלאה).

3. ככל שהגוף מייצר יותר קיטונים/B-OHB, ככה יהיה לו פחות צורך בגלוקוז. בגרף הבא נראה כיצד רמות הקיטונים היו מאוד גבוהות, בדיוק בימים אשר רמות הגולוקוז נרשמות מתחת ל 80 (יום 19, 20).

רמות קיטונים בדם - בוקר וערב:



1. לקח לי קצת יותר מיומיים לחזור לקיטוסיס. ביומיים הללו, הרגשתי איטי יותר. מה שביאס אותי, בדיוק בימים הללו, קבעתי לעצמי שתי אימונים לא קלים. אני לא צריך להגיד שהתאכזבתי מרמת האימונים בימים אלו.

2. רק ביום ה 18 רמות הקיטונים סוף סוף עלו לרמה הרצויה בעיני - מעל 1.0 או אף מעל 1.5 מילימולר. זה היה בסוף שבוע, לא צריך לומר שהאימונים וההרגשה הכללית היו ברמה אחרת לגמרי.

3. בין יום שבת לראשון, הרגשתי שאני ברמת קיטוסיס גבוהה, והמספרים הוכיחו זאת. הרגשה של המון אנרגייה ללא נפילות, חדות מחשבה והדרך שבה אתה רואה את העולם סביבך הופכת לחיובית ביותר. אני אצטרך לרשום פוסט שלם על ההרגשה הזו - זה פשוט מדהים!
אגב, אלו הימים בהם רמות הגלוקוז היו נמוכות, מתחת ל 80. התנתקות של המוח מהצורך בסוכר, וניצול גופי קיטון לאנרגייה - Hooray!!!

4. מעניין לראות שלרוב, הקריאות היו יותר גבוהות בבוקר מאשר בערב. לדעתי קשור לכמות השומן שאני אוכל לפני השינה, רוב הקלוריות שלי במשך היום מגיעות בערב ובלילה (לפעמים אני אוכל משהו קטן אפילו ב 10 בלילה או מאוחר יותר).

משקל כללי, גוף רזה ושומן:



1. אם אני מביט רק על המשקל הכללי. אני שמח להגיד שחזרתי למשקל בו הייתי מתחרה (166 - 168 פאונד). מאוד שמח.

2. אבל מה שהגרף מראה, שהרבה ממה שהורדתי, מגיע מהגוף הרזה. זה קצת מבאס. אבל ישנם מספר נקודות שבגללן אני לא דואג:

* קשה לי לדעת בוודאות אם המשקל שלי אכן מדייק בקריאות, אבל אני מסתכל על הכיוון הכללי, אז אני מאמין שכן ירדתי  מעט בגוף הרזה.
* יכול להיות שבגלל רמות נמוכות של אינסולין - שרירים וגוף רזה, שכלל לא היו צריכים להיות מפותחים מילכה תחילה, יורדים במסה?
* אולי היציאה מקיטוסיס שבוע שעבר, גרמה לגופי לצריכה מוגברת של חלבונים לגולוקוניאוגנזה (מהמזון ומהגוף הרזה) בכדי לספק את הגלוקוז הנחוץ?
* יש גם את האפשרות שבשבועות הראשונים יש ירידה של גוף רזה, ואז עם ההסתגלות לקיטוסיס, מסת שריר רזה חוזרת ולפעמים אף עולה. רק הזמן יגיד.
* למרות הירידה לכאורה במסת גוף רזה, אני שמח לדווח שעל האופניים ובכלל, אינני מרגיש ירידה בכוחי (כאשר אני בקיטוסיס כמובן!) - אולי מסת השריר יורדת אבל כוחו של השריר נשאר? שוב, קשה לדעת כל כך מוקדם...

אחוז השומן על גופי:



1. כמו שהנתונים מהגרף הקודם מראים, למרות שהורדתי יותר מארבע פאונד (כ 2 קילו) בשלושת השבועות האחרונים, אחוז השומנים עלה חזרה לנקודת ההתחלה. אבל...

2. כמו שהסברתי בנקודות מעל, אני לא דואג.
אם כבר מדברים על אחוז שומן, מה שהמשקל אינו מראה, אבל אני רואה ומרגיש על עצמי, זה שכמות השומנים בגופי יורדת!
אני רואה זאת מוורידים שמתחילים לצאת יותר ויותר בידיים וברגליים ומהמכנסיים שנופלות ממני... תענוג... בלי עין הרע

סיכום:

היציאה מקיטוסיס שבוע שעבר, הוכיחה לי שאין באפשרותי או ברצוני לצאת מקיטוסיס ולו לרגע. הדבר גורם למספר ימים לא קלים של הסתגלות מחדש. בנוסף, רוב הממצאים מראים שלגוף לוקח בין מספר שבועות למספר חודשים של קיטוסיס ללא הפרעה בכדי להגיע למצב המטבולי הרצוי - רק אז אהיה "מכונה שורפת שומנים בלעדית".

אין ספק שכאשר רמות הקיטונים גבוהות, ההרגשה הכללית, האנרגייה והרמה המנטלית מגיעות לשמיים.

במשך השבוע, ישנם שתי משתנים שהוספתי שבהחלט עזרו לי ואני חייב לציינם:

1. כאשר אני משתמש במוצר של Ucan - SuperStarch לפני אימונים, אני בהחלט רואה שיפור באימונים ברמות הגבוהות (סף אירובי לאנאירובי). זה ברור שגופי עדיין זקוק לגלוקוז ברמות גבוהות והמוצר הנ"ל עוזר מאוד.
כמו שגרף הקיטוסיס מראה, מוצר זה אינו מפריע לשריפת השומנים, אך הוא מספק מולקולות גלוקוז מאוד גדולות שעוזרות למילוי מאגרי הגליקוגן. אני בהחלט אמשיך להשתמש במוצר. זה פשוט להנות משתי העולמות.
כמובן רק לפני ואחרי אימונים - וגם אז, כמות המוצר (הפחמימות) שאני צורך היא קטנה - בין 25 ל 35 גרם בלבד.

2. החלטתי לשבור את הניסוי של הפסקת צריכת החמאה. רציתי לראות כיצד צריכת חמאה ואף מעט גבינת צ'דר, משפיעים על שריפת השומנים.
אני שמח לדווח שעם צריכת המוצרים הנ"ל רמות הקיטונים נמצאים בעלייה!
זה פשוט עושה לי את החיים כל כך קלים! וזה למה אני מאמין שתמיד יש את הצורך לבדוק את רמות הקיטונים בדם על דיאטה זו!
כל עוד אני נשאר בקיטוסיס ויכול לצרוך חמאה ומעט גבינת צ'דר, אין יותר שמח ממני. זה נותן לי את האפשרות לצרוך יותר שומן מהחי, וכך להשאיר את כמות החלבונים בטווח המתאים לי. החמאה עוזרת הכי הרבה!
* מן הסתם, אם אני אראה שיש ירידה בקיטוסיס, או השפעה שלילית של רגישות, תמיד אוכל להפוך את החמאה לגהי (חמאה מזוקקת).
אי לכך, עם ההבנה שחמאה כנראה מסכימה עימי במצב מטבולי קיטוגני (עדיין לא ברור לגבי רגישות, אגב), למרות שיש לי מספיק חמאה בביתי, החלטתי לקנות עוד. שיהיה...

ובכן, ככה נראתה סלסלת הקניות שלי ביום שבת האחרון, שימו לב, סלסלת קניות קיטוגנית:

כמו מטילי זהב - לבריאות!


9 תגובות:

  1. מעניין ביותר.

    שאלה- כשאתה מדבר על כמות החלבון. על כמה זה עומד כיום?

    כמה חלבון אתה צורך ביום כדי להישאר קטוגני?

    השבמחק
    תשובות
    1. דני אני כבר לא מודד, אבל הערכה גסה - אולי 30-35 גרם חלבונים בארוחה. אני לא אוכל ארוחת בוקר. אז ביחד עם הנישנושים במשך היום (גם לא ארוחת צהריים מסודרת - אלא יותר נשנושים של בשר מאתמול, חמאה, סלמון מעושן וכו'), אני מאמין שאני לא עובר 90 גרם ביום. אני אצטרך למדוד באחד מהימים.
      אני מאמין שאם אני עובר את המאה גרם, אני מתחיל לרדת בייצור גופי קיטון. 150 סוגר את הבסטה...

      מחק
  2. עוקבת אחריך בעניין רב. אשמח לקבל תפריט מדוייק. מיכל

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה מיכל
      אני מבטיח כבר מספר שבועות לפרט פוסט מורחב על כך, אבל לא היה לי זמן להגיע לזה. בינתיים, תביטי בסלסלת הקניות שלי (;

      תודה על המעקב, אני מבטיח להגיע לזה!

      מחק
  3. אנשים שחווים סימפטומים של רגישות עם חמאה, בד"כ יחוו אותם גם עם גהי. השאלה היא אם אתה כן עם עצמך לגבי הסימפטומים או לא. זו הסיבה שכדאי להוריד את שניהם (חמאה וגהי) ל30 יום כדי לדעת באמת...

    השבמחק
    תשובות
    1. מעניין, את השנייה שאומרת לי על רגישות שתופסת על גהי. אני הבנתי שחמאה מזוקקת לא בעייתית??
      אז בחודש בלי חמאה ורק עם גהי, הרגשתי מעולה, אבל עשיתי שינוי דרסטי בחודש זה (קרוב לאפס"פ). האדמומיות והגירוד ברגליים כמעט נעלמו לגמרי, לקח איזה 3 שבועות...
      אז בשבוע האחרון אני אוכל חמאה - והרבה! בינתיים ללא בעיות של שריפת שומנים או רגישות שאני יכול להרגיש. וכן אני מאוד כנה עם עצמי!
      אני גם מאוד מאוד מאוד מקווה שזה ישאר כך - זה פשוט משנה את התמונה לגמרי.
      הלוואי שלא ארגיש שום סימפטום של רגישות, אבל תמיד אשאר עם היד על הדופק. לפחות זה לא משפיע על קיטוסיס אז זה כבר פלוס ע-נ-ק!!!

      מחק
  4. טעמתי את החמאה הזאת ומאוד אהבתי..אבל אני לא בטוח איפה יש אותה בארץ...היא נפוצה?

    השבמחק
    תשובות
    1. קריגולד? לא נראה לי. עם מספיק דרישה, זה בסוף יגיע אולי...

      מחק
  5. אין קריגולד אבל יש חמאה אירית צ'מפיון!

    השבמחק