יום חמישי, 11 ביולי 2013

הצייד המודרני

לשמחתי, היום קיבלתי חבילה נחמדה שהגיעה עד למקום עבודתי, אטומה בקלקר עם קרח יבש בכדי לשמור על טריות המטען היקר שנמצא בפנים. בכדי לבצע את הדיאטה הקיטוגנית עם יותר עניין ממה שהסופר המקומי מציע, הזמנתי מוצרי בשר מ U.S Wellness Meats. - צייד עד הבית :)
כפוסט קטן, חשבתי שיהיה נחמד לשתף עמכם את תוכן החבילה.


כמו שתראו בהמשך, חשוב לי לנצל את כל חלקי החיה, הן בשביל גיוון אבל חשוב עוד יותר, בשביל ערכי התזונה השונים. שכן כל חלק בעל ערכים שונים שאני לא אקבל מבשר שריר בלבד. עובדה זו היתה ברורה לשבטי ציידים-לקטים במשך מליוני שנים - כל חלקי החיה ינוצלו במלואם.
מן הסתם, המוצרים שהזמנתי הינם מטעמים אישיים בלבד, שבנויים סביב הדיאטה הקיטוגנית שאני אישית, בניתי ועיצבתי לעצמי בנסיון הנוכחי- להיות "צייד" נטו. אם ברצונכם לנסות דיאטה קיטוגנית באחד מהימים, תמיד תוכלו לנסות ולעצבה בהתאם למה שעובד לכם, וכמובן לטמעכם האישי. כל עוד אתם מבססים את הדיאטה על פי ההנחיות הבסיסיות.

בתמונה למטה תוכלו לראות חלקים שונים כמו כליות, כבד ולשון של בקר וכבש, פימיקן לא ממותק לנסיון, עצמות למרק עם מח עצם של תאו (בופלו), בייקון בקר, שומן כבש ו lamb oysters - כשאני מעדיף לא לתרגם את האחרון :)

ימין למטה - שומן כבש מאיזור הכליות (suet) - פשוט מעדן!

איברים פנימיים, מכילים המון ויטמינים ומינרלים מסיסים בשומן שזמינים לנו לספיגה ביולוגית מלאה (פה ופה רק לדוגמה).
אין זה אומר שצריך לאכול איברים פנימיים כל יום כלל, אבל הם בהחלט מומלצים כחלק מהתפריט!
הרבה ממה שאתם רואים יספיק לי לחודש הבא לפחות (אני מקפיא את רובם ומפשיר לפי הצורך).
מה שאתם לא רואים למעלה, אבל יהווה חלק גדול מהתפריט הם בשר כבש טרי, ביצים, דגים wild caught, סלמון מעושן ועוד, שאני רוכש בסופר המקומי (וכמובן שומן שתמיד בביתי - כבש, בקר, חמאה מזוקקת, שמן קוקוס וכו').

כל מוצרי הבשר הנ"ל מבעלי חיים שרעו על עשב כל חייהם, וזאת בכדי להעשיר את איכות הבשר שאני צורך ולקבל את המרב ממנו. חשוב להדגיש שבשר "grass fed" איננו נחוץ כלל בכדי להיות בדיאטה נמוכה בפחמימות או בכדי להגיע למצב קיטוגני. אז לאלו שאין גישה לבשר grass fed, אין מה להלחץ...

והנה "טעימה" קטנה של ארוחת ערב קיטוגנית שכבר הכנתי לאחר אימון קל וקצר:

קוביות כבד בקר מתוגנות בהרבה שומן כבש (suet), עם שלוש ביצי עיין, מלח הימלייה ותבלינים.
אגב שומן כבש מאיזור הכליות (suet) - פעם ראשונה שאני מנסה. ממקורות השומן השונים שניסיתי, וניסיתי הרבה, אני יכול להגיד שזה אחד המעדנים הטעימים ביותר. ניסיתי בעבר suet ממקור בקר, אבל אי אפשר להשוות. אין ספק, אני הולך לקנות המון ממנו בפעמים הבאות!

כבד בקר, ביצי עין בשומן כבש
אחר ארוחת הערב, הוספתי עוד שומן כבש למחבת, וטיגנתי את שאר הכבד שהיה בחבילה, בכדי לקחת לעבודה למחר. רך כמו חמאה - פשוט מעדן!

* לאלו שמתעניינים: רמת הקיטונים עולה מעט ביומיים האחרונים (0.4 הלילה). אני מרגיש לא רע בכלל, התסמינים של הורדת פחמימות מינימלים לחלוטין בינתיים. יתכן שהתנסות עם דיאטות נמוכות בפחמימות במשך יותר משנתיים, מקלה על גופי לעשות את המעבר (?).
אני אוסף ורושם מידע כל יום.
בשבוע הבא אפרסם תוצאות של השבוע ראשון, בנוסף לסיכום על תקופת המעבר הראשונית.

4 תגובות:

  1. קודם כל- אהלן, ובהצלחה עם אפס פחמימות. ועכשיו לעסק: האם את הסואט (suet) אתה מחמם כדי להפכו לשומן tallow, או שאיכשהו אתה משתמש בסואט, ישירות מהחבילה שקבלת? אני נוהגת להפוך את הסואט לטאלו, אבל אם אפשר בלי- אז עדיף :)
    ועוד- כבר שאלתי בפורומים אחרים- כליות, האם הזמנת והכנת (או רק סואט מאיזור הכליות)?
    תודה על ההפניה לאתר של US Wellness, אבדוק אותם גם. אשמח לשמוע על מתכונים לחלקי הפנים האחרים גם.
    שבת שלום- שכנתך מניו ג'רזי

    השבמחק
  2. איזה כיף לקרוא הודעה משכנה!
    אני פשוט משתמש בסואט ישר כשומן לטיגון. את האמת זה הפך להיות השומן המועדף עלי, אני מבשל הכל איתו.
    אני לא הופך אותו לטאלו.
    דוגמה להיום אחר אימון של 6 שעות. אגב, חזרתי על ה 9W בניו ג'רזי.
    שלוש ביצים מטוגנות בהמון סואט, מלח פלפל ועלים של בזילקום (חולה על הריח/טעם), עלי אורגנו מיובשים - מערבב במחבת.
    כאשר החביתה עדיין רכה מלמעלה אני מוסיף עוד סואט ומפזר מעל. ואז אני מעביר לברוילר שהאש מלמעלה תמשיך לטגן את החביטה ביחד עם השומן שמתמזג מעל. פשוט מעדן!!!
    כליות קניתי בנפרד. סואט בנפרד.
    אני אפרסם כל מיני מתכונים עם הזמן.

    תודה ונעים להכיר :)

    אביב

    השבמחק
  3. אולי נארגן כמה משפחות ונעבור לגור קבוע באיזה יער ואני רציני

    השבמחק
    תשובות
    1. חחח תאמין לי היתה תקופה שבהחלט חשבתי לעבור לאיזה אי בודד. יש מצב, אם ישבר לי מהכל... :)

      מחק