יום ראשון, 17 ביולי 2016

שרימפס בצמצום חמאה ושמנת



אחד המתכונים הפשוטים, המהירים, והטעימים יותר של אחד מה"פירות" שדווקא כן מומלצים על תזונה נמוכה בפחמימות.
ישנן אין סוף וריאציות שונות להכנת שרימפס, וכולן ברובן מאוד פשוטות, אז עם ממש מעט מצרכים זמינים ונסיון קל במטבח אפשר ליצור מעדן!

מצרכים:
שרימפס טרי (חסילונים)
חמאה
שמנת מתוקה 38% ומעלה
שום
מלח
אופן הכנה (במקרה הזה לאדם אחד - אפשר לשחק עם הכמויות לפי הצורך כמובן):

מחממים מחבת על אש גבוהה וממיסים בה כמות יפה של חמאה - לא להתקמצן (אני שמתי בערך 80 גרם חמאה - או שליש חבילה), מוסיפים לתוכה את השרימפס שנוקה לפני, תוך דקה שתיים הופכים צד ומוסיפים מייד מלח לטעם, שום קצוץ (אני שמתי שן אחת), ואז דקה לאחר מכן את השמנת עד ליצירת רוטב אחיד (שמתי בערך 100 מ"ל), ממשיכים לצמצם את הרוטב על אש גבוהה עוד דקה שתיים עד שהוא הופך לסמיך יותר ומוזגים לקערה שטוחה.

וור וולקאם!

4 תגובות:

  1. היי אביב, התמונות שאתה מעלה נראות מעולה ומעוררות תאבון!
    אני סוכרתית טייפ 1 ומעוניינת ליצור איתך קשר במטרה להתייעץ.אני בהפסקה מהפייסבוק בגלל תקופת בחינות אז אם יש דרך אחרת ליצור איתך קשר אשמח :)

    דנה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי דנה, אין לי כתובת אימייל ייעודית לבלוג שאני בודק לצערי.

      מחק
  2. מצטרף לבקשה.
    גם לי אין פייסבוק ואשמח אם תוכל לכתוב את כתובת המייל שלך על מנת להתייעץ במשהו. אני חש כאן אפליה כלפי מי שאין לא פייסבוק :)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי חברים, אין לי כתובת ייעודית לבלוג שאני בודק לצערי, אני בקושי מצליח לעקוב אחר הפייסבוק והבלוג בזמני המוגבל.

      מחק