בצד שמאל - אני בשירותי הצבאי באמצע - קיץ 2014 בצד ימין - לאחר חצי שנה על תזונה קטוגנית |
שלום לכולם, שמי מוטי ארליך ואני בן 35.
חזרתי היום מרופאת המשפחה שלי, לאחר בדיקות דם מקיפות. "הכל בסדר" היא אומרת, "איזנת את הסוכר שלך לגמרי, אתה בטווח הנורמלי. רק הכולסטרול טיפה גבוה, כדאי שתמעיט בשומן מהחי"...
- "בטח. ממחר.." אני עונה.
אחרי כשישה חודשים שבהם אכלתי אך ורק מהחי, לא יכול להגיד שהיה קלי קלות, אבל זו ללא ספק התזונה הכי נוחה ואפקטיבית שעשיתי בחיי. ועשיתי הרבה - תאמינו לי.
כחובב קריאה וכצמא ידע קראתי את הבלוג של אביב מייזלין הרבה לפני שחלמתי לבצע אותה באופן אישי. התזונה שהוא הציע נראתה לי הזויה עד בלתי אפשרית. שומן, סטייקים ובייקון, וזהו. ואני? אני חייב גיוון ובלי פחמימות אני מתחרפן, ובכלל - חייבים ירקות. ומלח גורם לחץ דם, וביצים? מעלות כולסטרול...
אך לאחר כמעט שנה בפליאו, כשאני מגלה שכל מה שידעתי על תזונה זה בעיקר מיתוסים לא מבוססים, ולאחר ששחטו לי לא מעט פרות קדושות (וגם אכלתי אותם), אני מגלה שדיאטת הפליאו טובה לי, נוחה, בריאה ומרגישה לי כל כך טבעית. אבל יש לי איתה בעיה אחת קטנה - אני לא יורד במשקל. אני מחליט בלית ברירה להקשיב לאביב מייזלין ולנסות את פרוטוקול התזונה המטורף שלו.
ואכן במשך חצי שנה אכלתי רק בשר (כשר), ביצים, דגים, חמאה וגבינות שמנות. וזה בהחלט לא נורא. כמה שבועות קשות של הסתגלות ומתרגלים, כבר לא חייבים פחמימות, והחך מתרגל יותר ויותר לבשר וכבר לא דורש גיוון במזון, והירקות נראים תפלים, והפירות - כמו מזון לתינוקות.
מאז כבר הספקתי לסחוב חבר חולה סוכרת לתזונה, וכנראה הצלתי את חייו.
אז אביב, תודה לך! אני לא יודע אם אני אעשה את התזונה הזו כל חיי, אבל אין ספק ששינית את חיי. לחלוטין.
ואם אתם מתלבטים - נסו מספר חודשים. החברים שלכם לא יכירו אתכם, וגם אתם לא תכירו את עצמכם.