יום שישי, 12 בדצמבר 2014

פנקייק גבינה קטוגני


חג החנוכה מתקרב ובא, ולכבוד החג, החלטתי להכין מתכון קל ומפנק.
אחרי הכל, חנוכה הוא "חג השמן", ומן הראוי שנקדיש את הכוכב האמיתי לשמו המתכונים נוצרו - השומן.

כמעט כל מתכון או מאכל שנועד לסמל את החג בימנו אנו, מבוסס בכלל על קמחים, עמילנים וסוכרים שמטוגנים בשמני זרעים צמחיים ותעשייתיים (היינו "אוכל שומני").
חייבת להיות דרך אחרת, לא?

סקירה מהירה באינטרנט הניבה מתכונים רבים "כשרים קטוגנית", שיעשו כל ילד (בן 31) שמח ומאושר, ויסמלו את חג-השמן בצורה הבריאה ביותר.

החלטתי שפנקייק גבינה שמנמן, עם קנמון והרבה שמן קוקוס וגהי, יעשו את העבודה בצורה מעולה. וכך הערב, מספר ימים לפני החג, לא הצלחתי להתאפק, והכנתי את הנגלה הראשונה.


מצרכים:


  • קופסה של גבינת שמנת שמנה (לי יצא בערך 200 גרם, ניתן להשתמש בפחות)
  • 3 ביצים בינוניות
  • מעט שמנת מתוקה (כ-50 מיל')
  • 2-3 כפות של קמח קוקוס, או קמח שקדים (לא חובה)
  • שמן קוקוס/חמאה/גהי לטיגון
  • רבע כפית סודה לאפיה (לא חובה)
  • כפית קנמון
  • כפית תמצית וניל אמיתי
  • ניתן להוסיף קמצוץ מלח
  • למי שזקוק למתיקות עדיין, ניתן להשתמש בממתיק המלאכותי האהוב עליכם, לטעמכם האישי (אני לא השתמשתי)

ניתן לשחק עם הכמויות, לפי ניסוי וטעיה, וטעם אישי כמובן.
הכמויות הללו מספיקות לשתי מנות אני מאמין, או למישהו אחד כמוני.



אופן הכנה:

1. לרכך את הגבינה (10 עד 15 שניות במיקרו).

2. להוסיף את כל המצרכים למיקסר, או לערבב עם מיקסר ידני, עד שנוצרת בלילה אחידה.

3. על מחבת חמה, לטגן על אש נמוכה, 2-3 דקות מכל צד, תלוי בגודל ועובי הפנקייקס (אני הכנתי שלושה פנקייקס גדולים מהכל).
עדיפות לשמן קוקוס במתכון הזה, כי הוא מוסיף טעם "מתוק" כזה לפנקייק. למי שלא אוהב, חמאה או גהי יעשו עבודה מעולה גם כן.

4. ניתן לאכול ככה כמו שהם, או עם צמצום של שמנת ומעט תותים למשל. אני הוספתי לצלחת אוכמניות ופטל שחור (פירות יער יחסית נמוכים בסוכרים), המסתי מעל הפנקייק מעט שמן קוקוס, ופיזרתי מעט קוקוס טחון ללא סוכר.

5. לטרוף כאילו אין מחר :)

בתאבון, וחג שמח חברים!




7 תגובות:

  1. פנקייק מושחת (;

    חג שמח!

    השבמחק
  2. וואו אביב תודה!
    הצלת לי את הבוקר!!!!!!!!!!! בדרך לעוד יום נפלא

    השבמחק
  3. היי אביב, רציתי לדעת מה כמות הפחמימות במנה הזאת? (ללא התוספות שבסוף כמו האוכמניות והקוקוס)
    תודה, והבלוג שלך מעולה!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי טלי, המון תודה.
      כנראה מספר גרמים בודדים שיגיעו מהקמח קוקוס בעיקר.
      חייב להודות שלאחרונה חברתי הכינה לי במתכון שונה פנקייקים הרבה יותר טעימים, מתכנן לעלות את המתכון בהמשך :)

      מחק