יום שישי, 15 בינואר 2016

סלט ביצים פשוט עם כבד דג שיבוט



אחת הדרכים הקלות ביותר לשלב כבד דג שיבוט בתזונה לאלו הסולדים מהמרקם או מטעמו, אבל רוצים לקבל את מקורות התזונה העשירים שהוא ושימנו מציעים (ויטמין A, ויטמין D, והרבה אומגה 3), היא בשילוב של ביצים קשות.
שמעתי על הרעיון הזה כבר פעמים רבות בעבר אבל מעולם לא ניסיתי זאת בעצמי, מהסיבה שכשבא לי כבד דג שיבוט אני מסוגל לאכול אותו הישר מהפחית בלי בעיה, וזה טעים לי - אבל היום אמרתי ננסה אחרת.


חזרתי הביתה לאחר אימון קליל, ובלי בשר במקרר, מצאתי את המצרכים הללו שהעלו לי את הרעיון למתכון הקל:

ביצים
חמאה
כבד דג שיבוט בשמן של עצמו (חשוב שהוא יהיה בשמן של עצמו!)
שום
מלח ופלפל
וגבינת צ'דר שאוסיף בהמשך




לאחר שהרתחתי את הביצים לכמה דקות, ריסקתי אותן בעודן חמות עם מזלג והוספתי אליהן חמאה שתימס יחד, הוספתי שום חתוך דק, ומעט מלח ופלפל לטעם




הוספתי את הכבד ומעט מהשמן שלו מעל (ניתן להוסיף את כל הפחית אם אתם רוצים)




לאחר שערבבתי הכל יחד פיזרתי מעט שמיר מעל (הייתי מחליף לעירית קצוצה טריה אם היה לי), פרסתי גבינת צ'דר מיושנת ככלי להעביר את הסלט, והתענגתי על כל ביס. קל להכנה וממש מעדן.
אני בטוח שעם קצת בצל קצוץ ייצא מעולה, אבל לא היה לי בבית... ננסה בפעם הבאה.

בתאבון!





תגובה 1:

  1. הבלוגים שלך טובים, בבקשה המשך לפרסם עוד!

    השבמחק