יום ראשון, 24 בנובמבר 2013

תפריט יומי בתמונות - שישי, שבת, ראשון, נובמבר 2013.


לאלו שעדיין מתקשים להבין כיצד נראת הדיאטה שלי נכון להיום, בפוסט הזה אני רוצה להמחיש ע"י תמונות של כל הארוחות שאכלתי בשלושת הימים האחרונים.
שימו לב, למי שלא עוקב, שנכון להיום אני על דיאטה מאוד נמוכה בפחמימות (כמעט ולא קיימות, כמו שתראו), מבוססת על שומנים כמקור קלורי, כאשר הדבר היחיד שאני "מודע" אליו באוכל הוא כמות החלבונים (ראו סיבה בסעיף 3 בפוסט הקודם). כמעט כל הקלוריות מגיעות ממקור החי.
אני כרגע על דיאטה זו כי זה מרגיש לי הכי נכון וטבעי, בניגוד גמור למה שרובכם גדלתם להאמין. אני מאמין ביתרונות שאני מקבל מדרך חיים זו, ומרגיש זאת פיסית גם כן. בנוסף, במצב המטבולי שלי, והמטרות שאני מציב לעצמי, שהינן גבוהות מאוד, אני לא רואה שום דרך אחרת נכון לעכשיו (או שמעניינות אותי).
לא, לא כולם חייבים או יכולים להגיע לרמה שאני נמצא בה היום.
לאיזו רמה אתם צריכים להגביל פחמימות ולהקפיד על כך בדיאטה שלכם? אולי הגרף למטה, שלקוח מהפוסט הגבלת פחמימות ושריפת שומנים יעזור קצת:



כל תמונה של ארוחה תלווה בשעה וכמות חלבונים בכותרת. מרכיבים יהיו בהסבר מתחת לתמונה.
חשוב לי לציין, שביומיום אני לא סופר חלבונים, מכיוון שאני כבר יודע כמויות לפי העין, אבל למען הבלוג ואנשים שמתקשים להבין, אני אצרף זאת לכל תמונה. אם אתם זוכרים בפוסט הקודם, עודף חלבונים הם אחת הטעויות הנפוצות ביותר שאנשים יעשו על דיאטה כמו שלי.


                                   יום שישי

יום חופש, ללא אימונים ולא עובד. זה היה היום בו כתבתי את הפוסט האחרון שלקח לי 12 שעות. בעקרון ישבתי כל היום, בלי פעילות גופנית כלל.


11:00 בבוקר, ארוחה ראשונה. 20 גרם חלבונים.
3 ביצים מטוגנות בחמאת קקאו, שמן קוקוס וחמאה מזוקקת,
קינמון מעל ועוד כפית או שתיים של שמן קוקוס מעל


16:00 בצהריים, ארוחה שנייה. 30 גרם חלבונים.
2 ביצים + 2 חלמונים מטוגנים בשומן כבש, 2 רצועות בייקון מטוגנות בנפרד


20:30 בערב. כ 30-35 גרם חלבונים.
שומן כבש מטוגן, בקר טחון (חצי אגרוף בערך), 2 חלמונים, 2 רצועות בייקון

 22:00 בלילה. נשנוש אחרון, 4 גרם חלבונים.
רצועת בייקון חצוייה לשתיים, חמאה מזוקקת


יום שבת

אימון של שעתיים על האופניים בבוקר.

10:00 בבוקר, לפני עלייה על האופניים ואחרי קפה שחור ב 9:30 - ללא חלבונים.
1 או 2 כפיות משמן קוקוס ואותה כמות של חמאה מזוקקת עם מעט מלח


13:00 בצהריים. אחרי אימון, "קפה קיטוגני" - עדיין בלי חלבונים.
שמן קוקוס, חמאה מזוקקת, חמאת קקאו וקוביית שוקולד 90%



15:00 בצהריים. שעתיים אחר אימון. קניתי את הסטייק העסיסי הזה בשוק האיכרים בפרוספקט פארק. 100% גראס-פד משוייש יפה.
אני משער, כ-40-50 גרם חלבונים לכמות שאוכל.
עוד לפני שקילה, ידעתי שהוא גדול מדי בשבילי, אבל בשביל הבלוג, החלטתי למדוד
שימו לב, 452 גרם כולל העצם
הורדתי כשליש מכמות הסטייק (נאכל את השאר מחר), הוספתי שומן כבש בכדי להשביע
וזו התוצאה - סטייק מדהים, rare, מטוגן בשומן כבש, צמצום חומץ בלסמי
ה"צ'יפסים" בצד, זה שומן כבש מטוגן
רואים? יש "גיוון" על הצלחת :)
יצא מדהים


19:00 בערב. בערך 30-35 גרם חלבונים.
2 ביצי ברווז מקושקשות, 3 חלמוני ביצי משק מעל מטוגנות בכ-5 כפיות חמאה מזוקקת, 2 רצועות בייקון

8:30 בערב. מספר גרמים בודדים של חלבונים (???)
זוכרים את העצם שהיתה בסטייק? 3 שעות על אש קטנה כציר.
אני מוסיף חמאה מזוקקת, שן שום כתוש ומעט שמיר יבש לטעם, מלח המלייה

יום ראשון

עובד חצי יום, עד אחת בצהריים. רק קפה שחור ב 08:30 בבוקר, לא אוכל עד 14:00 בצהריים. לא מרגיש רעב.


14:00 בצהריים. ארוחה ראשונה היום. 30 גרם חלבונים. 
שומן כבש מטוגן עם רצועות סטייק שנשאר מאתמול, 3 ביצי משק, מעט אורגנו מעל

14:20 בצהריים. קינוח אחרי האוכל. 4 גרם חלבון.
רצועת בייקון מייפל קריספי "מתוק" ושוקו קיטוגני עם הרבה חמאה מזוקקת וכפית שמן קוקוס 
19:50 בערב. אכלתי כחצי מהכמות בתמונה לפני ארוחת הערב, את השאר אני אקח מחר לעבודה - כמות מזערית של חלבונים
שומן כבש מטוגן בשומן של עצמו, מעט מלח הימלייה מעל

20:00 ארוחת ערב. זוכרים את התמונה הראשונה בפוסט של צלעות הכבש? אני מכין את הכמות הזו, מספר צלעות לארוחת הערב, את השאר אני לוקח לעבודה ליום למחרת. שלוש צלעות מאוד שמנות, 20-30 גרם חלבון. 
צלעות כבש בגריל, מלח, פלפל, תבלין של פרג, רוזמרין
יחד עם השומן בתמונה מעל, זו היתה ארוחת הערב שלי. וכן, אני מלא. מאוד אפילו.
שומן = שובע.


אני מתקרב לחצי שנה על הדיאטה הזו, וככל שעובר הזמן ישנם מספר דברים שאני שם אליהם לב בהעדפות שלי, שחשוב לי לציין:

1. זה נראה שהצורך שלי במלח יורד. אני תמיד טוען, שבמיוחד בתחילת הדיאטה, מלח טוב הוא מרכיב חיוני לאיזון מינרלים ומלחים. ואני עדיין חושב כך.
אני עדיין ממליח את האוכל, אבל זה נראה שאני צריך הרבה פחות, כנראה שהאיזון מגיע טבעית עם הזמן (כליות שוב אוגרות ומאזנות מלחים, עם רגישות לאינסולין שעולה?), והצורך פשוט יורד.
אני למשל יכול לעבור כמעט 16 שעות ללא אוכל (ומלח כמובן) ולא להרגיש סחרחורות כלל בלי תוספת מלחים (שימו לב מתי אני אוכל לראשונה ביום ראשון למשל). משהו שלא הייתי יכול להגיד בתחילת דרכי.

2. אני נמשך יותר ויותר לבשר נא. אני מודע שעל דיאטה זו, לאכול בשר שלא מבושל לגמרי (rare, medium rare), הוא נחוץ בכדי לספק הרבה מהמינרלים והויטמינים הנחוצים לנו. וזה אכן מרגיש לי טבעי יותר ככל שהזמן עובר.
אני צורב אותו קלות מבחוץ, ונותן לבשר רק להגיע לטמפרטורה מסוימת מבפנים (ראו תמונות של הסטייק וצלעות כבש).
חלבון בשר שעשוי יותר מדי, פשוט לא טעים לי. נקודה. * רוב הישראלים הממוצעים "הורגים" את הבשר - ככה גדלנו, הפוביה מבשר לא מבושל.
חלמון הביצה גם, על אותו העיקרון.

3. שום דבר לא מבוזבז. המיצים שניגרים על הצלחת מאוד חשובים, בהמשך לנקודה מעל. אני לוקח לרוב את ה"שאריות" של העצמות, וכמו שראיתם מכין ציר - ההרגשה כשאני שותה את הציר היא כמו "התחדשות". זה פשוט מדהים.
דבר ראשון שאני אמליץ לכל אדם, לא משנה על איזו דיאטה הוא נמצא, זה צריכה של ציר עצמות טוב על בסיס קבוע. במיוחד אם הוא מצונן או חולה! תרופת סבתא (;
* ממליץ לבקר בפוסט המעולה הזה.

4. ככל שהזמן עובר, אני נמשך יותר ויותר למוצרים מהחי בלבד, החשק לאכול כל דבר מהצומח ומתועש בפרט יורד למינימום. אם בכלל.

5. אני החלפתי לקפה שחור פשוט בבוקר. ציינתי בפוסט מתי שתיתי קפה/שוקו קיטוגני. אבל זה ירד לפעמיים שלוש בשבוע בערך. ללא סיבה אמיתית (אני פשוט מרגיש מלא כל הזמן).
אני שותה תה קמומיל לא ממותק כל לילה, 2 או 3 כוסות.
כמובן מים בשאר היום.

6. מתסף הרבה פחות בשמן דגים, אין סיבה - קורא הרבה בעד ונגד. מה שברור שעל דיאטה כמו שלי, רמת ההתחמצנות והדלקטיות יורדת למינימום, ואולי הצורך באומגה 3 יורדת. אני גם מקבל המון חומצות אומגה 3 מהבשר שאני אוכל שכן כמעט הכל הוא בשר טבעי, grass-fed. שוב, זה על דיאטה כמו שלי!
אני עדיין מתסף עם מגנזיום כל לילה.

28 תגובות:

  1. שלום אביב תודה רבה על הכל, אני לא עוסק בשום פעילות גופנית אינטנסיבית אך שומר על אורך חיים די פעיל
    אני חי על דיאטה קטוגנית פחות או יותר. אני מדי יום צורך כמות קטנה של פרי או ירק אם חומציות או חריפות ושותה קפה שחור וחצי כוס יין רציתי לשאול אם אתה מרגיש צורך במוצרים האלו ואם יש לך המלצות ספציפיות חוץ מקפה כמובן תודה, תומר



    השבמחק
    תשובות
    1. אולי אתה בקיטוסיס, אולי אתה לא, אבל זה בהחלט נשמע נמוך בפחמימות :)
      אני אישית לא מרגיש "צורך". אני כן מכור לקפה (2-3 ביום), ברור לך שזה סם...
      מה לשתות?
      מים לרוב, אולי תה לא ממותק, ויש עדויות שכמות יין אדום קטנה, פעם פעמיים בשבוע אינה מוציאה מקיטוסיס. אני כמעט לא שותה כי ממש לא מרגיש צורך :)

      מחק
  2. וואו, מדהים! כמה עולה לך התענוג פחות או יותר בשבוע?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה
      יום יבוא ואני אעזה חישוב, אבל זה ממש לא קבוע ומשתנה תמיד.
      יכול לעבור שבוע שלם שאני אוכל כמעט אך ורק בייקון וביצים, ככה שקשה לדעת.

      מה שכן - זו אחת הדיאטות הכי זולות על פני האדמה, אני אוכל את הבשר הנחשב ביותר, אבל שים לב לכמה זמן אני "גורר" את החלבון/בשר - הדגש הוא על שומנים ואני גם פחות רעב, פחות מנשנש ואין את כל ה"זבל" מסביב.

      נראה יקר אבל זה יוצא זול :)

      מחק
  3. היי
    מאיפה אתה קונה את הבשר ומה הכוונה GRASS FED.?
    הכוונה לבשר אורגני?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני חי בניו יורק וקל יותר להשיג פה בשר שגודל על עשב בלבד. אפילו בסופר המקומי שלי (אם אתה יודע מה לחפש), shoprite.
      grass fed = גודל על עשב. ולא על דגנים - יותר בריא לחיה ובעקרון לך...

      מחק
  4. אביב,

    ישר כוח על ההתמדה!

    2 שאלות לי:

    באיזה תוסף (מינון, סוג ויצרן) מגנזיום אתה משתמש?
    השתמשתי בתוסף לספורט אבל הוא יקר כאן ולאחר יומיים של הפסקה אני מקבל התכווצויות שוב; משהו שלא סבלתי ממנו כמעט לפני שעברתי לתזונה דלת פחמימות לפני שנתיים ומחצה. הזמנתי אבקת מגנזיום אוקסיד של NOW אבל הוא גורם לתופעות לוואי לא נעימות. כעת אני על מגנזיום גליקנד Dr Best) Chealeted) עם תוצאות ככה ככה.

    אני מיומן בצליית בשרים ובישול בכלל, אבל ללא נגישות קבועה לגריל מצאתי שטיגון שומן טלה במחבת גורם לאיבוד של שומן רב שפשוט נמס; וגם בגריל (תנור) התוצאה לא מושלמת, כפי שאני רואה בתמונות שלך, או כאשר אני צולה את השומן על שיפוד מעל אש פתוחה. מה הסוד?

    *לצערי איני יכול לעבור לתזונת שומנים וחלבונים בלבד עקב העדר כיס מרה; לו רק הייתי יודע על התזונה הנ"ל לפני שהלכתי לניתוח. אבל מעבר לכך, הכל מעולה (-;

    תודה לך!

    השבמחק
    תשובות
    1. אופס, השבתי לך בתגובה הבאה... :)

      מחק
  5. תודה על הכל :)

    אני משתמש במוצר mag64, לא ברור לי אם הוא נגיש מהארץ. אין בעיות איתו. אגב, עם הזמן אני מרגיש פחות ופחות צורך בתיסוף קבוע של מגנזיום ומלחים, ככה שכנראה שהאיזון מגיע עם הזמן. סתם אנקדוטה...

    לצערי, כמעט כל צורת בישול של שומן תגרום לזיקוק השומן (יציאת השומנים מהתאים). את השומן הנוזלי אתה יכול לשמור בצנצנת לשימוש נוסף, כמו לביצים או ירקות אם אתה אוכל...

    כל שיפור באיכות הדיאטה והורדת הפחמימות בפרט, תראה שיפור, אז מה שאתה מסוגל לבצע במצבך יהיה רק בונוס. אין צורך להיות *רק* על שומנים וחלבונים.
    ללא כיס מרה, יהיה קשה יותר לעכל בעיקר שומן, יש אפשרות לתסף לאוכל מקורות חומציים לעזור לעכל את השומן - כמו חומץ תפוחים, חומץ בלסמי אמיתי, אולי לימון. אני מודע לאיזה סוג של תיסוף שיכול לעזור. אם אתה מעוניין, אני אברר במה מדובר.

    השבמחק
  6. תודה על המשוב המהיר!
    אני מזמין תוספים מחו"ל באופן תדיר אז אבדוק את המאג64.
    אני אוהב חמאה עם הביצים, אבל אוכל להשתמש בשמן העודף לצליית ירקות בתנור. למרות שאני משתמש לרוב בשמן הקוקוס המתעכל ללא בעיה. אני גם מקפיד לאכול כרוב מותסס ומשתמש ב-100% חומץ תפוחים, ורק כעת התחלתי להרגיש כאב בצד; אולי שיניתי משהו. לגבי התוסף..האם אתה מתכוון ל-Oax bile? כי אקבל את זה בעוד כשבוע.

    אגב, בדיוק המלצתי על הבלוג שלך לרוכב אופניים, כדוגמה לכך שניתן לבצע פעילות מאומצת וארוכת טווח ללא פחמימות.

    תודה שוב וסוף שבוע נהדר!

    השבמחק
    תשובות
    1. בכיף, שמח לעזור.
      אני אברר מה התוסף.
      בנוסף להוספת מקור חומצי לעזור, הבנתי שצריך להעלות את כמוות השומנים בהדרגתיות כאשר כיס המרה הוסר, לא לקפוץ ישר למים ולטרוף שומנים. תקשיב לגוף.

      מחק
    2. לגבי התוסף, הומלץ לי לבדוק את המוצר של החברה סולגאר - בטאין הידוכלוריד.

      http://www.solgar.co.il/?CategoryID=240&ArticleID=387

      מחק
  7. התוסף הנ"ל לא רלוונטי לתסמינים אבל תודה על שבדקת.

    השבמחק
  8. היי
    וואו כמה ידע?! מרשים ביותר
    אני קצת מבולבלת....
    אני בת 55 עשיתי הרבה פעמים דיאטת אטקינס ללא שום ספורט (עצלנית רצח!!!) וירדתי הרבה אחרי תקופת סבל של קיטוזיס..(יובש בפה סחרחורות וכו וכו)
    כיון אני שבועיים בתזונת פליאו כמעט אפס פחמימות אבל הרבה ירקות ושומן וחלבונים - עליתי 2 קילו:(
    אתמול נטשתי ירקות ואכלתי 3 ביצים עם הרבה חמאה ובערב שני רבעי עוף בשמן זית וחמאה בתנור וליד זה קצת קולורבי עטוף בשמן...
    מה אני עושה לא נכון?
    ומה זה יותר מידי חלבונים?
    פליז עשה לי סדר:)
    ליזי

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ליזי, תודה.
      יהיה לי קשה עד בלתי אפשרי לבדוק מה הטעות שאת עושה.
      גם לי זה היה מסע, ולקח לי תקופה ארוכה להבין מה היו הטעויות שלי, ועד היום אני לומד. אפילו אני העלתי משקל על דיאטת פליאו עם טעויות רבות - תבדקי את הפוסט טעויות נפוצות אולי יעזור לך.
      אחרי שתקראי, אם תהיה לך שאלה יותר ספציפית אשמח לענות!

      בנוסף, אם יש לך חשבון פייסבוק, את מוזמנת להצטרף לקבוצה שלי, שם יש אנשים אמינים כולל אנוכי, שאולי יכולים לעזור יותר:

      https://www.facebook.com/groups/1493025154254115/

      מחק
  9. תודה:)
    אצטרף כמובן
    רק אם תוכל להסביר לגבי תפוח שתיים ביום ופעם ביום סלט גדול ...
    האם זה יכול לפגוע בירידה?

    השבמחק
    תשובות
    1. פירות קצת בעייתי, תלוי במצב מטבולי ומטרות.
      סלט - לא בעייתי לרוב (לחלק יש בעיות אפילו עם ירקות...)

      מחק
  10. תודה אביב אתה כולך השראה!:)
    החלטתי לתת לעצמי חודש ללא ירקות וללא תפוחים (מתה מפחד!)
    למרותשלדעתי נכנסתי אתמול לקטוגניות כי אני לא רעבה כבר 14 שעות עירנית והחלק הרע זה סחרחורות וכבדות ברגליים.
    לא מאמינה שלעולם אוותר על ירקות אבל...
    לא אעבור את ה50 גר פחמימה ליום
    אני בעיקר אושה את זה כי להיות במצב קטוגני מוציא אותי מדיכאון אמיתי שאפילו אני חושבת שאוכל להפסיק את האנטי דכאונים שאני לוקחת (ואת זה אני לא אכתוב בפייסבוק:) )
    המון תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. עושה* (חחח זה הסחרחורות)

      מחק
    2. הי ליזי, תודה על המילים היפות.
      ללא תפוחים נשמע מעולה, אם בא לך בלי ירקות, אני לא אעצור אותך :)
      אם את זוכרת את הפוסט שלי, צריכים להיות לך סדרי עדיפויות כלשהם. כלומר ירקות לא = פירות.
      מצב מטבולי קיטוגני בהחלט יכול לתת מענה והקלה על הרבה בעיות פסיכולוגיות, אז אשמח לשמוע ממך בהמשך ובהצלחה.
      ממליץ לך לתסף הרבה עם אומגה 3 איכותית, לפחות 10,000 IU ויטמין D3 בשבועות הראשונים, אם יש חוסר - ולרוב כשיש דיכאון, זו אחת הבעיות הכי נפוצות (ויטמין מסיס בשומן שאנו לא מקבלים בדיאטה היום), חשיפה מתונה לשמש (כולסטרול + קרני שמש = ויטמין D) והרבה שומן מהחי - די מבטיח לך לתראי שיפור כל עוד הפחמימות כמעט ולא קיימות... :)

      בהצלחה, תודיעי לי אם את צריכה משהו.

      מחק
    3. אביב שמעתי בעצתך וקניתי את התוסף והוויטמין
      נכון לעכשיו אני דיי זרוקה חסרת אנרגיות חולשה סחרחורות (אני שותה מים עם מלח מים עם כורכום )
      היום במיוחד היה לי יום מטורף של נים לא נים כל היום חלומות מוזרים.
      ייעצו לי לאכול עוד שומן אבל יש לי כבר בחילות מהרבה שומן אני מבינה שזה תהליך ההסתגלות מקווה שיעבור כבר!

      מחק
    4. ליזי, זה בדיוק אחת ההשפעות של תהליך ההסתגלות. לחלקנו זה ממש לא קל בהתחלה, במיוחד אלו שמוחם ממש תלוי בסוכרים, ועם בעיה מטבולית, זה ממש יכול ליצור משבר אנרגיה בתקופה הראשונית.
      החזיקי מעמד, זה יעבור. לנוח כמה שאפשר בהתחלה.
      העזרי בעצות של הפוסט על תהליך ההסתגלות שרשמתי. אם את לא מרגישה שאת צריכה עוד שומן בדיאטה, לא נראה לי שאת צריכה לדחוף בכח. יש איזשהו גבול דק בהגדרות - כשאת מרגישה שאת חייבת לאכול, תמיד תוודאי שרוב הקלוריות מגיעות משומן, מעט חלבונים ומינימום פחמימות.
      לא רעבה? לא לאכול!
      אגב, רק במקרה שאת לא עושה זאת כבר.
      זו לא עוד תרופת סבתא, אלא פקודה ממני - גם אם את לא רעבה, קחי עוף (לא מעניין אותי איזה), הרתיחי במים כמו שאת עושה מרק, לשעה לפחות. חשוב שיהיה בעוף עצמות, סכוסים, אולי אפילו עוף שלם, את יכולה להוסיף למרק עשבי תיבול ומעט ירקות לא עמילניים (לא עמילניים!!! - שמיר, שום, חצי בצל קצוץ לכל הסיר לטעם). הוסיפי לכל הסיר כמות נחמדה של מלח איכותי.
      ח-ו-ב-ה עליך לשתות מהמרק לפחות פעמיים ביום.
      ברגע שתעשי זאת, תחזרי אלי בבקשה, אני רוצה לשמוע איך את מרגישה - חשוב מאוד.
      תודה.

      מחק
    5. התוספות של ויטמין די ואומגה 3 הינן מאוד חשובות אבל יותר לתקופה הארוכה ולבריאות כללית. טוב מאוד שאת עושה זאת. קשה לי לדעת בלי בדיקה מעמיקה אם יש בעיה של חוסר אחר, אבל *לרוב* אלו הם החוסרים שמתגלים לאנשים עם דיכאון, בהחלט לא יזיק.
      לגבי תהליך ההסתגלות, את מתארת חוסר איזון קריטי של מינרלים שקורה בימים הראשונים, לפעמים אף שבועות. הסיבה שאני מיעץ לך על המרק מעל, היא שבמרק כזה יש את כל המינרלים (לא רק סודיום ממלח), שהגוף זועק אליהם. את תרגישי כמו אדם חדש אחרי מרק כזה.

      מחכה לעדכון :)

      מחק
    6. אין לך מושג כמה זה עוזר המילים האלו שלך, שתבין... עניין הורדת המשקל הוא לא אישיו עבורי למרות שאשמח לרדת 5 קילו לא יותר. מה שמעניין אותי זה לרדת מהכימיקלים שאני תלויה בם כדי לתפקד מנטלית...
      אני מעצבת גרפית במקצועי והכדורים האנטי דיכאוניים מורידים לי את היצירתיות והמעוף
      עד כדי שאני שוקלת להפסיק את הכדורים כדי ליצור, כי מה שווה כדורים נגד דיכאון אם איבוד היצירתיות מביא אותי שוב לדיכאון:)
      מחר אני הולכת לעשות לי מרק כזה ובהחלט אעדכן אותך...
      המון תודה ...באמת מכל הלב

      מחק
    7. מעולה ליזי. מבין אותך, זה להכנס למעגל של כאילו עוזר, אבל רק פוגע...
      מחכה לעדכון אחרי המרק. תעדכני פה בבקשה, לכי תדעי, אולי יקראו את התגובות הללו עוד 10 שנים מהיום, ובכך נעזור לעוד מישהו.
      * גם אם זה לא עזר לך ב-כ-ל-ל. לא להתבאס, נא לעדכן בכל מקרה.

      מחק
  11. נראה מדהים,
    אשמח לשמוע ממה נובעת ההמנעות מירקות אם מדובר רק
    בסיבים וויטמנים(שאותם אני מבין אתה צורך בתוספים)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי יניב
      נמנע מירקות פשוט כי אין בהן צורך, מקל על מערכת העיכול, לפחות ככה אני מרגיש.
      לא מתסף ויטמינים ובטוח שלא בסיבים בכדי "להשלים אתה החסר".

      מחק
  12. הי אביב,
    נחשפתי לתזונה הקטוגנית לאחר שהיו לי בעיות עיכול. אני כבר שבועיים בתזונה הזו ובאמת הוקל לי משמעותית בבטן ותחושת השובע ברורה הרבה יותר (בד"כ ארוחה אחת ביום מספיקה לי, 2 ארוחות אם אני מתאמנת). אוכלת הרבה שומנים מהחי: בשר אדום שומני, ביצים, דגים, חמאה מזוקקת, מעט מאוד ירקות (מלפפונים, ברוקולי ועלים ירוקים בעיקר)
    רק לדבר אחד שמתי לב, וזה שהחשק שלי לשוקולד מריר עלה. אני אוכלת תמיד שוקולד 85%, הכי נמוך זה 70%. אבל זה הגיע למצב שבימים האחרונים אני אוכלת2-3 קוביות כל יום... האם יש סיבה לכך ומה עושים??
    תודה רבה

    השבמחק