יום שבת, 18 באוקטובר 2014

כיצד להילחם בסוכרת, לחץ דם גבוה והשמנה? עדות מהשטח

מדיאטה דלת שומן על בסיס "פחמימות מורכבות", לדיאטת פליאו, והישר לדיאטה קטוגנית על בסיס שומן - סיפורו של שלומי אשורי.



את שלומי היקר אני מכיר כחבר פעיל בקבוצתי בפייסבוק "תזונה קטוגנית".
מדי פעם הייתי עוזר לו עם שאלות מסוימות או התייעצות בנושא מסוים, אבל את סיפורו האישי לא הכרתי.
ואז זה השתנה, לפני מספר ימים, כאשר הוא שלח לי בפרטי מספר תמונות להמחיש את השינוי שהוא עבר, או יותר נכון עובר.
ביקשתי ממנו שיעלה זאת לקבוצה שלנו, ואולי לכתוב בקצרה על הדרך שהוא עשה, והוא נענה בחיוב מהר מאוד.




ולסיפורו של שלומי:

שמי שלומי ואני אוהב לאכול...
עד לפני כארבעה או חמישה חודשים עדיין עשיתי ״דיאטה״ - לחם קל, דל מאד בשומן, כמעט ללא בשר אדום, המון חזה עוף, לעיתים לחם שיפון, הרבה ירקות, אורז מלא, פריכיות אורז, הבנתם את הרעיון... ״דיאטה״ שמשום מה לא עבדה. אכלתי לפי התפריט שנקבע לי ותמיד הייתי רעב וכן, ירדתי קצת במשקל.

לתזונה הפליאוליטית הגעתי לאחר שנבהלתי מהרופאים שלי. 
הראשון רצה לשלוח אותי לניתוח לקיצור קיבה, בגלל עודף המשקל, לחץ הדם והסוכרת. 
השני רצה להעביר אותי לאינסולין מכיוון ״המערכת שלך לא מתפקדת והמצב לא הפיך״.

בגלל שאני מי שאני, התחלתי לחפש פתרונות.
באחד האתרים קראתי אזכור לאתר של דעאל שליו (מר קדמוני), והתחלתי לקרוא באתר שלו ובאתרים אחרים כדי להבין מה זה הפליאו הזה, ואיך האיש המוזר הזה מסביר שלאכול בשר אדום ושומן יפתרו לי את הבעיה שאמרו לי שהיא לא הפיכה.
קראתי חומר נוסף באתרים מחו״ל, ולבסוף הצטרפתי בין השאר גם לקבוצה" "פליאו הגירסה הלא מצונזרת". 
כמה שבועות אחרי שהצצתי לחברים פה מעל הכתף החלטתי שאני קופץ פנימה.

כשבועיים לאחר שהתחלתי פליאו שמתי לב לכמה דברים, המשקל שלי התחיל לרדת, רמות הסוכר גם (אבל עדיין לא מספיק), וכמו כן התחלתי ״לחפור״ להרבה אנשים בנוגע למה אני אוכל/צריך לאכול וכמה.
לאחר כמה שבועות ראיתי שברגע שהוספתי שומן לתפריט התיאבון שלי ירד, והעדפתי להתמקד באוכל ולא בתוספות.
לאחר שהתייעצתי בקבוצה בנוגע של מה לאכול במטרה להוריד את רמות הסוכר שלי (סכרתי מסוג 2), המליצו לי כמה מהחברים בקבוצה על הרעיון של לנסות תזונה קטוגנית, מכיוון שגם ככה אני לא אוכל כמעט פחמימות.

קראתי קצת בנושא, ולאחר שיחות פייסבוק ארוכות עם אדם יקר שסייע לי המון (דני דכטיאר), והבנת העקרונות של התזונה הקטוגנית, כמו שקראתי בבלוג של אביב מייזלין, עשיתי כיול מחדש לתזונה שלי.
השינויים מבחינת ביצוע דיאטת הפליאו שלי, היו הגבלת כמות החלבון היומית לכמות האופטימלית המומלצת לפי המשקל שלי, הוספת שומן, והגבלת כמות הפחמימות המותרת ל 20 גרם ליום, שזה הרף המומלץ לחולי סכרת.
וכך, עברתי לאכול לפי עקרונות אלה.
מבחינת השינויים כתוצאה התזונה: כאשר התחלתי לאכול לפי התזונה הפליאוליטית ואחר כך לפי הפרוטוקול הקטוגני (עדיין במסגרת התזונה הפליאוליטית):
לפני כשלושה וחצי חודשים, הסוכר שלי היה בסביבות ה-300 בבוקר, ובין 250 ל-360 לאחר האוכל, כאשר במקביל נטלתי 3 כדורי מטפורמין ביום.
כיום, שוב,לאחר כשלושה וחצי חודשים בלבד, כ-15 קילו פחות במשקל, ללא כדורים בכלל, הסוכר בבוקר בסביבות ה-100, במהלך היום לפני האוכל בסביבות ה 90, ושעתיים אחרי האוכל בסביבות 80.
ה HgA1c ירד מ - 8.3% ל - 6%.

התזונה שלי היום:

1. קודם כל אוכל כשאני רעב (אין צורך לאכול כשלא רעבים או לאכול בזמנים ספציפיים).

2. משתדל לא לאכול בבוקר (לפחות עד 11) מכיוון שבבוקר רמות הקורטיזול גבוהות והאוכל אז מעלה לי את רמת הסוכר.

3. מה אני אוכל:
אסאדו, המבורגרים לפי המתכון של דני (50% שומן 50% בשר), חזה אווז, נקניקיות של רמי, בילטונג, שוקולד שאני מכין לבד, אגוזים (מקדמיה, אגוזי מלך, אגוזי ברזיל) שמן קוקוס, הרבה זיתים, הרבה שמן זית והרבה ביצים.

לסיכום:
אני אוכל לפי עקרונות התזונה הקטוגנית משום שזו הדרך הבטוחה, הבריאה והטעימה ביותר שמצאתי על מנת להוריד את רמות הסוכר שלי.
אני בקטוזיס (קטונים כרגע בין 1.8 ל 3 מילימולר), מכיוון שזו האינדיקציה הכי טובה מבחינתי לגמילה מפחמימות והעדר השפעה שלהן על המטבוליזם שלי.


אז מה היה לנו פה?
שלומי מאזן את רמות הסוכר, מוריד את ההמוגלובין המסוכרר, מוריד משקל עודף, ופשוט נלחם בתסמונת המטבולית, על ידי דיאטה גבוהה בשומנים, מתונה בחלבונים, ומעטה מאוד בפחמימות.
כל זה ללא התרופות או העצות שקיבל בתחילת תדרכו, מאלו שאמורים כביכול להנחות אותו לבריאות אופטימלית.

כאשר אתה מטפל בשורש הבעיה, ולא בסממנים שלה, הכל נופל למקומו.

המון תודה על השיתוף שלומי יקירי, והמון תודה לכל מי שעזר לך בדרכך.
רק הצלחה, בריאות ואושר בהמשך. אני מאמין שהשיפורים רק ימשיכו לבוא ידידי.

אביב.

6 תגובות:

  1. מרגש כל כך לקרוא את זה ונותן הרגשה של נצחון! התזונה הקטוגנית אכן משנה חיים!!

    השבמחק
  2. היי אביב
    לא הבנתי כ"כ את המשפט :" הגבלת כמות החלבון היומית לכמות האופטימלית המומלצת לפי המשקל שלי"
    תוכל לחדד לי את הנושא הזה? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אלנה.
      בכדי להגיע למצב מטבולי בו שומן הוא מקור האנרגיה העקרי (הדרך הנכונה להתמודד עם התסמונת המטבולית), יש להגביל פחמימות כצעד ראשון.
      להרבה מאיתנו ברגע שהכמות יורדת מתחת לבערך 50 גרם, אנחנו נכנסים לקטוזיס. לחלקנו זה כל מה שצריך לעשות, וזה מגיע טבעית.
      אבל, יש כאלו שהמצב המטבולי שלהם יותר "שבור" וגופם הופך להיות מכונה משומנת היטב בייצור סוכר (בכבד), וזה קורה בעיקר מחלבונים שהם אוכלים.
      אם אותו אדם, אוכל יותר חלבונים ממה שהגוף זקוק לו בשותף, רובם יהפכו לסוכרים.
      לכן למישהו עם סוכרת, כמו שלומי מעל, עד שהוא לא יגביל את כמות החלבונים לכמות הנכונה לו, הוא יתקשה להשתלט על רמות הסוכר בדמו, רמות ההורמונים המטבולים השונים, ויתקשה לשרוף שומן כאנרגיה.
      פירטתי על כך יותר בבלוג במקומות שונים - תקראי את המדריך לביצוע הדיאטה הקטוגנית, וטעויות נפוצות...

      מחק
  3. אכילת בשר אדום ושומן פתרו את הבעיה של לחץ דם וסוכרת

    השבמחק
  4. אכילת בשר אדום ושומן פתרו את הבעיה של לחץ דם וסוכרת

    השבמחק