tag:blogger.com,1999:blog-517898299538070328.post2374898723346094312..comments2023-12-19T17:31:52.281-05:00Comments on מעבר לפליאו: האם פחמימות נחוצות תזונתית לבריאות האדם?Aviv Maizlinhttp://www.blogger.com/profile/10532471386856492650noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-517898299538070328.post-59642759097602575522016-08-01T21:32:08.745-04:002016-08-01T21:32:08.745-04:00לא ברור לי אם אתה שואל כיצד טבעונים יכולים לבצע את...לא ברור לי אם אתה שואל כיצד טבעונים יכולים לבצע את התזונה אולי? אם אתה מתייחס לקטוזיס אז מאוד קשה לבצעה כטבעוני, ולדעתי בכללי זו לא תהיה תזונה שתקדם בריאות (הסתמכות על שמן וחלבון צמחי בלבד - ממש לא אופטימלי בעיניי).<br />כתבתי פוסט שמפרט את דרך האופטימלית לביצוע התזונה הקטוגנית לצמחונים, לדעתי לפחות:<br /><br />https://meeverlapaleo.blogspot.com/2016/06/ketogenic-vegetarians.htmlAviv Maizlinhttps://www.blogger.com/profile/10532471386856492650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-517898299538070328.post-55780174566852504232016-08-01T11:18:09.539-04:002016-08-01T11:18:09.539-04:00וואו. איזה ניפוץ מיתוסים.
ומה עושים טבעונים?
וואו. איזה ניפוץ מיתוסים. <br />ומה עושים טבעונים?<br />חליhttps://www.blogger.com/profile/03388071399017958591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-517898299538070328.post-88972231846539618002016-07-01T22:39:58.405-04:002016-07-01T22:39:58.405-04:00ויטמיני ה B קומפלקס נמצאים בריכוז הגבוה ובזמינות ה...ויטמיני ה B קומפלקס נמצאים בריכוז הגבוה ובזמינות הביולוגית הטובה ביותר ממקור החי - בעיקר בכבד, דגים, ביצים ובשר, אין שום דבר בדגן שמועיל לנו בספיגת ויטמיני B, אני מחשיב את זה כאוכל נחות וסוכר לכל דבר.Aviv Maizlinhttps://www.blogger.com/profile/10532471386856492650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-517898299538070328.post-31067383474438077602016-06-30T23:18:47.399-04:002016-06-30T23:18:47.399-04:00היי, הייתי היום אצל דיאטנית וסיפרתי לה כי אני מעונ...היי, הייתי היום אצל דיאטנית וסיפרתי לה כי אני מעוניינת שההריון הבא שלי יהיה דל פחמימות על גבול הקטוגני. היא אמרה לי שחייבים לאכול דגן עקב הצורך החיוני בוויטמיני B. מה הניסיון בנושא?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-517898299538070328.post-17485879970561316372015-09-29T19:22:02.219-04:002015-09-29T19:22:02.219-04:00תלוי מה אתה מנסה להשיג ומטרות אישיות שלך, בבלוג של...תלוי מה אתה מנסה להשיג ומטרות אישיות שלך, בבלוג שלי יש הרבה וריאציות לביצוע אסטרטגיות תזונה שונות - מפליאו, לקטוגנית, ועד לקריניבורית מוחלטת - בכולן כמות הפחמימות יורדת, או אמורה לרדת משמעותית בהשוואה לתזונה המערבית (או בהשוואה להרבה "דיאטות" אחרות).<br />בכל מקרה - לצרוך פחמימות "בכדי להיות בריא" - אתה לא צריך, ואולי עדיף עם כמה שפחות - אם עברת על הפוסט מעל, והבלוג שלי בכלל.Aviv Maizlinhttps://www.blogger.com/profile/10532471386856492650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-517898299538070328.post-84245114421221614662015-09-29T14:38:06.203-04:002015-09-29T14:38:06.203-04:00אתה יכול בבקשה להגיד מה כן לאכול?
אתה יכול בבקשה להגיד מה כן לאכול?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-517898299538070328.post-52996209834590680772014-12-21T04:47:58.885-05:002014-12-21T04:47:58.885-05:00תודה רבה לך ידידי אביב שמחתי לשמוע את תגובתך ועל ה...תודה רבה לך ידידי אביב שמחתי לשמוע את תגובתך ועל התייחסותך..שיnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-517898299538070328.post-18967808605585692572014-12-18T00:09:55.922-05:002014-12-18T00:09:55.922-05:00שי ידידי, אני מצטער, אבל אני די עסוק ומתקשה להגיע ...שי ידידי, אני מצטער, אבל אני די עסוק ומתקשה להגיע לכל השאלות ששואלים אותי לאחרונה, בעיקר שאלות מורכבות וארוכות כאלו.<br />בכל מקרה שאלה מקורית...<br /><br />1. גופי קיטון יכולים להמצא בדם בכל רגע נתון לדרגה כזו או אחרת. אבל אתה לא נכנס לקיטוזיס עד שאתה לא משתמש בהן בצורה מירבית (קיטו-אדפטציה), וזה מצריך שבטא היידרוקסי תשאר ברמה קבועה מעל 0.5 מילימולר בדם, בלי עליות וירידות חדות של אינסולין וסוכר כמובן. <br />תהליך הכניסה לקטוזיס לוקח מספר ימים עד מספר שבועות על התזונה (ראה פוסט על תהליך ההסתגלות).<br /><br />2. קפאין - מאוד אישי, לא מפריע ישירות לגוף לייצר גופי קיטון, אבל יכול לגרום לתגובות אחרות שמשפיעות אולי בעקיפין על קיטוזיס (מינימלי).<br /><br />3. גופי קיטון הם רק חלק מהאנרגיה שיכולה להגיע מייצור פנימי, דוגמה טובה לכך היא גלוקוז שגם יכול בכל רגע להגיע מייצור פנימי.<br />רק לא לשכוח שהמקור לגופי קיטון הן חומצות שומן בעיקר, שיכולות להגיע מן הסתם דיאטטית או ממאגרי השומן שלך, הן לא מופיעות "יש מאין".<br />אפשר לומר שזו אנרגיה שמגיעה משומן בעיקרון.<br /><br />4. ארוך מדי - רגישות לאינסולין עולה, נוצר מנגנון של שימור חלבונים, גלוקוניאוגנזה יורד הילוך, המקורות לגלוקוז מגיעים בעיקר ממקורות אחרים (לא רק מחלבונים).<br /><br />5. יש הרבה דברים שאני רוצה לכתוב עליהם, אין תמיד זמן או רצון לכתוב.<br /><br />שאלה שניה:<br /><br />1. אכן גלוקוניאוגנזה עולה בהתחלה, יורד בהמשך.<br /><br />2. הרבה הורמונים אחרים שמעודדים פירוק טריגליצרידים, ושריפת חומצות שומן שמעורבים בתהליך, תראה את זה כמו מערכת הורמונלית שעובדת כתזמורת. אינסולין הוא כמו מנצח ראשי שאחראי בין השאר על שריפת השומנים ואגירת אנרגיה (ראה פוסט על אינסולין).<br /><br />אתה מוזמן להצטרף לקבוצה "תזונה קטוגנית" בפייסבוק, יש שם חבר'ה עם הרבה נסיון וידע בנושא, שישמחו לעזור :)Aviv Maizlinhttps://www.blogger.com/profile/10532471386856492650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-517898299538070328.post-67114206655922414212014-12-17T07:59:46.904-05:002014-12-17T07:59:46.904-05:00אתה מתכוון לענות??
ויש עוד שאלה
קפאין מעודד כניסה...אתה מתכוון לענות??<br />ויש עוד שאלה<br /><br />קפאין מעודד כניסה למצב קטוגני?שיnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-517898299538070328.post-7702040133978828612014-11-21T05:50:52.672-05:002014-11-21T05:50:52.672-05:00נזכרתי בעוד כמה דברים שרציתי לשאול
1) בשל היעדר א...נזכרתי בעוד כמה דברים שרציתי לשאול<br /><br />1) בשל היעדר אינסולין אמור להתרחש לפחות בהתחלה גליקוגנוליזיס השרירים וכך תמנע לפחות בהתחלה תספוקת חומרי הדלק לשרירים תהיה מועטה ולכן הקיטוזיס נדחה במעט?<br /><br />2)אילו הורמונים מעודדים קיטוזיס והאם חוץ מאיסולין יש עוד הורמונים שמונעים אותו?( אני מדבר על הורמון גדילה גלוגון וכו)?שיnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-517898299538070328.post-69535643234933722152014-11-21T05:33:57.576-05:002014-11-21T05:33:57.576-05:00תודה רבה לך על תשובתך המהירה (בין השאר)!!
אני בהחל...תודה רבה לך על תשובתך המהירה (בין השאר)!!<br />אני בהחלט מוצא בבלוג שלך כמעניין מאוד!!<br />רציתי לשאול עוד כמה שאלות:<br /><br />1)גופי קטון הם הרי מולקולות שנוצרות באופן אנדוגני בהאפטוציטים. הרי מן הראוי שהם ייוצרו כל העת!!<br />(לא שאני בא בטענות אליך) אבל למעשה ישנה טעות בכל מקום שלמעשה גופי קטון מצויים בדם רק במצב של קטוזיס או חמצת קטוטית (DKA?)!! זה הרי לא נכון בבסיסו. יתר על כן , קראתי (גם בבלוג שלך - בבדיקות שעשית בימים הראשונים של התזונה הזו.) שלמעשה כבר ברגע ועוד לפני שאוכלים (גם כשיש רמת אינסולין מסוימת- שד"א הגבול בכמותו דק מאוד (3-7 יחב"ל) רמת גופי הקטו מצויים על 1-3 מ"ג לד"ל).<br />ולשאלה:<br />רשמת בבלוג שגופי הקטון אמורים לעלות לחצי מילימולר (לפחות) כדי להיות בקיטוזיס . <br />תוך כמה זמן זה קורה ?, ז"א שלמעשה ככל שהתזונה דלה בפחמימות כבר כמות גופי הקטון אמורים לעלות מאותם 3 מ"ג לdl ל18 ואף 54 mg\dl?<br /><br />ו2)לא כתבת לגבי קפאין מהי השפעתו (בתחילת הדרך?) קראתי שלמרות שהוא מקדים את הופעת הקיטוזיס הוא הרי מגביר את התשוקה לגלוקוז?<br /><br />3)קצת מעניין אותי לשאול, מדוע שחומר אנדוגני (גופי קטון) דווקא ישמש את הגוף לצורכי אנרגיה? נשמע לי מוזר:) , ובאמת דווקא נראה לי שבטא אוקסידציה יהווה כתהליך מטבולי עיקרי שמתרחש בעת עקה , לא?<br /><br />3)מה לגבי פרוטאוליזיס? (איך אתה מונע את פירוק השריר? הרי הקורטיזול עלול לעלות במצב שכזה?)<br />דיאטת אטקינס דוגלת ברמת חלבונים גבוהה וכך גם שומנים ואילו קטוגנית דוגלת אך ורק בשומנים כמזון עיקרי ,<br />ובאטקינס טוענים שהגוף נכנס לקיטוזיס? בבלוג אתה כותב שבעודף פרוטאין הכבד נכנס לגלוקונאוגנזיס גבוה ולכן גופי הקטון יתמעטו (מה שאתה אומר נשמע הגיוני) אז אטקינס טועים? הרי למרות צריכת החלבון הגבוה GH אמור לעלות וכך גלוקגון אז נשמע שאינסולין יורד לא? והרי כיצד השריר יבצע גליקוגנזה (בניית גליקוגן) בהיעדר האינסולין בשתי הדיאטות ?<br /><br />4)אוף שכחתי מה רציתי לשאול, כשאזכר אכתוב עוד פעם!<br /><br />5)לסיכום רציתי שתכתוב פוסט יבש בשבלי ולעוד קוראים שמתעניינים במידע יבש או לחילופין אם אין לך זמן אז תכתוב בתגובה; <br />(הכל בmg\dl , בממוצע)<br />א. מה רמות הגלוקוז במצב המטבולי הזה? <br />ב. מה רמות הTG בדם במצב זה?<br />ג. מה רמות גופי קטון במצב זה?<br /><br />סורי על הבלאגן וכל השאלות הרבות , תודה רבה רבה לך!שיnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-517898299538070328.post-3949805911791223742014-11-20T20:54:16.756-05:002014-11-20T20:54:16.756-05:00מסתבר שפשוט צריך להכפיל מילימולר לליטר פי 18, ומקב...מסתבר שפשוט צריך להכפיל מילימולר לליטר פי 18, ומקבלים מיליגרם לדציליטר.<br />כלומר 3.0 מילמולר לליטר, שווה 54 מליגרם לדציליטר.<br />מעניין מאוד :)<br /><br />http://en.mte.cz/conversion.php?mmol=3&mg=&count_it=1Aviv Maizlinhttps://www.blogger.com/profile/10532471386856492650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-517898299538070328.post-42414790487909887572014-11-20T20:45:13.724-05:002014-11-20T20:45:13.724-05:00הי שי, תודה על הכל, שמח שאתה מוצא את הבלוג מעניין....הי שי, תודה על הכל, שמח שאתה מוצא את הבלוג מעניין.<br />תלוי במצב מטבולי, אבל רמות גופי קיטון בטווח הנ"ל, מופיעות כבר ביום השני בערך מהפסקת הפחמימות (ראה גרף בפוסט).<br />תעבור שוב על פוסט תהליך ההסתגלות, לוקח לגוף מספר שבועות בכדי להשתמש בהן ביעילות מירבית (שוב - תלוי במצב מטבולי).Aviv Maizlinhttps://www.blogger.com/profile/10532471386856492650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-517898299538070328.post-61526601813043849832014-11-20T11:53:24.478-05:002014-11-20T11:53:24.478-05:00היי זה שוב אני נזכרתי שרציתי לשאול אותך עוד שאלה
...היי זה שוב אני נזכרתי שרציתי לשאול אותך עוד שאלה<br /><br />אתה כתבת באתר שכמות גופי הקטו בקיטוזיס מגיעה לחצי עד שלוש מילימולר רציתי לשאול כמה זה יוצא במיליגרמים (בישראל לא כ"כ הולכים לפי מילימולר)????שיnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-517898299538070328.post-12916457382546889822014-11-20T11:51:00.958-05:002014-11-20T11:51:00.958-05:00שלום לך .
אני קורא שלך כבר מספר חודשים ונהנה לקרוא...שלום לך .<br />אני קורא שלך כבר מספר חודשים ונהנה לקרוא. יש לציין שלמרות גילי הצעיר (14) אני מבין מצויין ביוכימיה (ולא שאני לומד מהבית ספר אלא אני לומד הרבה במקצועות המדעים לימוד עצמי. אני ביקורתי מאוד על מנת לברור מהסלט האינטרנטי את המידע הנחוץ והנכון.)<br />אני התפלאתי שאכן יש מי שפוצה פה ומעיז לדבר נגד הנורמה . אף עוד לפני שהתחלתי לקרוא מהבלוג שלך אני תמכתי בגישה הקיטוגנית ובהיעדר פחמימות בתפריט.<br />אני יודע כי למרות נפוצותה של סוכרת סוג שתיים במשפחתי לפחות אצלי הרגישות לאינסולין היא גבוהה.אני מבקש ממך שתענה על שאלותיי ללא אנלוגיות אלא כמידע ביוכימי יבש.תודה לך!<br /><br />1) אני יודע שרמת גופי הקטון בדם דינמית .<br />אך רציתי לשאול תוך כמה זמן אני אמור להכנס לקיטוזיס (בשעות)?<br />שיnoreply@blogger.com